Finans Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Hakkında

Yüksekokulumuz Finans Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü; kamu kurum ve kuruluşların, işletmelerin ve yerel yönetimlerin bu alanında ihtiyaç duydukları, donanımlı, bilgili, becerili, eğitimli ve nitelikli kalifiye ara insan gücünü yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bölüm bünyesinde Maliye I. Örgün Öğretim Programı mevcuttur. Bu programda toplam 80 öğrenci öğrenim görmektedir. Dersler sinevizyonlu sınıflarda bilgisayar destekli olarak, alanında uzman öğretim elemanları tarafından verilmektedir. Uygulamalı dersler modern teknik altyapısı olan bilgisayar laboratuvarlarında her öğrenciye bir bilgisayar düşecek şekilde verilmektedir. Bu bölüm bünyesinde yer alan programa kabul ve kayıt şartları Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim mevzuatı kapsamında yapılmaktadır. Bölüm bünyesinde yer alan programlardaki öğrenimini başarıyla tamamlayıp, “Dikey Geçiş Sınavında” yeterli puan alan öğrenciler “Ülkemizde” ve “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunan Üniversitelerin bu bölüme bağlı programlardan öğrenci kabul eden 4 yıllık lisans programlarına dikey geçiş yaparak lisans eğitimlerini tamamlayabilmektedir. Bölüm bünyesinde yer alan programların öğrenim dili Türkçe’dir. Öğrenim süresi 2 yıl (4 yarıyıl) olup, 2 yıllık eğitim-öğretim programını başarı ile tamamlayan öğrencilere ön lisans diploması verilmektedir.

Bölüm Başkanı: Öğr.Gör. Dilşad ERDOĞAN

Müfredat Dersleri