Elektronik ve Otomasyon Bölümü Hakkında

Yüksekokulumuz Elektronik ve Otomasyon Bölümü;  elektronik, kontrol ve otomasyon, haberleşme alandaki gelişmeleri takip edebilen,  sektörün alanı ile ilgili ihtiyaçlarını karşılayabilecek gerekli bilgi ve becerilerle donatılmış ve alanı ile ilgili sorunlara çözüm üretebilme yeteneğine sahip, araştıran, sorgulayan, bilgilerini problemler üzerine uygulayabilen nitelikli teknikerler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bölüm bünyesinde Elektronik Haberleşme Teknolojisi I. Örgün Öğretim Programı mevcuttur. Bu bölüm bünyesinde yer alan programa kabul ve kayıt şartları Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim mevzuatı kapsamında yapılmaktadır. Bölüm bünyesinde yer alan programlardaki öğrenimini başarıyla tamamlayıp, “Dikey Geçiş Sınavında” yeterli puan alan öğrenciler “Ülkemizde” ve “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti”nde bulunan Üniversitelerin bu bölüme bağlı programlardan öğrenci kabul eden 4 yıllık lisans programlarına dikey geçiş yaparak lisans eğitimlerini tamamlayabilmektedir. Bölüm bünyesinde yer alan programların öğrenim dili Türkçe’dir. Öğrenim süresi 2 yıl (4 yarıyıl) olup, 2 yıllık eğitim-öğretim programını başarı ile tamamlayan öğrencilere ön lisans diploması verilmektedir.

Bölüm Başkanı: Öğr.Gör.Dr. Lütfiye Nurel ÖZDİNÇ POLAT

Müfredat Dersleri