Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Hakkında

Yüksekokulumuz Bilgisayar Teknolojileri Bölümü bilişim teknolojileri alandaki gelişmeleri takip edebilen, sektörün alanı ile ilgili ihtiyaçlarını karşılayabilecek gerekli bilgi ve becerilerle donatılmış ve alanı ile ilgili sorunlara çözüm üretebilme yeteneğine sahip, araştıran, sorgulayan, bilgilerini problemler üzerine uygulayabilen kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde çalışabilecek nitelikli Tekniker yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bölüm bünyesinde Bilgisayar Programcılığı I. Örgün Öğretim Programı mevcuttur. Bu programlarda toplam 80 öğrenci öğrenim görmektedir. 2 adet bilgisayar dersliğimiz bulunmaktadır. Öğrenim görmekte olan öğrencilerimize temel ve mesleki bilgisayar eğitimleri uygulamalı olarak verilmektedir. Bu bölüm bünyesinde yer alan programa kabul ve kayıt şartları Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim mevzuatı kapsamında yapılmaktadır. Bölüme bağlı programlardaki öğrenimini başarıyla tamamlayıp, “Dikey Geçiş Sınavında” yeterli puan alan öğrencilerimiz “Ülkemizde” ve “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti”nde bulunan Üniversitelerin bu bölüme bağlı programlardan öğrenci kabul eden 4 yıllık lisans programlarına dikey geçiş yaparak lisans eğitimlerini tamamlayabilmektedir. Bölüm bünyesinde yer alan programların öğrenim dili Türkçe’dir. Öğrenim süresi 2 yıl (4 yarıyıl) olup, 2 yıllık eğitim-öğretim programını başarı ile tamamlayan öğrencilere Ön Lisans diploması verilmektedir.

Bölüm Başkanı: Öğr.Gör.Dr. Osman ERAY

Müfredat Dersleri