Mantarcılık Programı yeniden öğrenci alımına açılmıştır.

Kaynak: Korkuteli Manşet Gazetesi ( Haber Merkezi )

Akdeniz Üniversitesi Korkuteli Meslek Yüksekokulu Mantarcılık Bölümü geçtiğimiz yıllarda yeterli sayıda öğrenci olmadığı için kapanmıştı. Dün yapılan basın açıklaması ile Okul Müdürü Faik ARDAHAN bölümün yeniden öğrenci almaya başlayacağını söyledi.

Korkuteli Meslek Yüksekokulu’ndan yapılan basın açıklamasında; “Mantarcılık Programı; Akdeniz Üniversitesi Korkuteli MYO bünyesinde 2008-2009 yılında Eğitim-Öğretime açılmıştı. Mantarcılık Programı 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılından bu yana öğrenci alımına kapalıydı. Korkuteli Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Faik ARDAHAN’ın ve Öğr. Gör. Nurhan ÖZTÜRK, Öğr. Gör. Dilek Saadet ÜRAS, Öğr. Gör. Dr. Esen EYİLER YILMAZ çalışma yapmışlardır. Programın tekrar aktif olması için yapmış oldukları çalışmalar sonucunda Mantarcılık Programı YÖK kararı ile 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında yeniden öğrenci alımına 40 kişilik kontenjan ile açılmıştır. Mantarcılık Programına öğrenci yerleştirme YGS6 puanı ile yapılmaktadır. Mantarcılık Programı’nda eğitim, dört yarıyıldan oluşarak iki yıl sürmektedir. Mantarcılık programı 2016 yılı ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda sadece bir üniversite de aktif olarak yer almıştır.” ifadeleri kullanıldı.

“Dört yıllık başka bölümlere de geçiş imkanı bulunmaktadır”

Mantarcılık Programının amacı; mantarcılık sektöründe değişik mantar türlerine ait kompost ve yetiştiricilik tekniklerini, elde edilen ürünlerin farklı değerlendirme yöntemlerini, atıkların değerlendirme şekillerini, zehirli ve zehirsiz doğa mantarlarını ve işletmelerin projelendirilmelerini öğreterek her aşamada görev yapabilecek özel bilgi ve beceri sahibi TEKNİKER ünvanlı ARA ELEMAN ve/veya GİRİŞİMCİ yetiştirmektir. Mantarcılık Programı öğrencilerinin de diğer programlarda olduğu gibi programlar arası geçiş imkanı bulmaktadır. Ayrıca DGS (Dikey Geçiş Sınavı) sınavının sonucuna göre 4 yıllık Ziraat Fakültesi veya Gıda Mühendisliği lisans programlarına geçiş yapabilmektedirler. Ön lisans mezuniyet alanlarına göre dikey geçiş yapılabilecek lisans programları; Bahçe Bitkileri, Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması, Organik Tarım İşletmeciliği, Tarla Bitkileri, Bitki Koruma, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri, Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi ve Beslenme ve Diyetetik’ tir. Ayrıca dikey geçiş sınavı (DGS) ile Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri lisans programlarını; Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İktisat, Kamu Yönetimi, Maliye, Uluslararası İlişkiler, İşletme, Konaklama İşletmeciliği ve Halkla İlişkiler ve Reklamcılık’ tır.