Korkuteli Meslek Yüksekokulu Proje Sergisi

Korkuteli Meslek Yüksekokulunda bilgisayar programcılığı öğrencilerinin hazırladığı projeler sergilendi.

Bilgisayar Programcılığı ikinci sınıf öğrencileri teorik derslerde öğrendiklerini pratiğe aktarma olanağı sunan Sistem Analizi ve Tasarımı dersi kapsamında hazırladıkları projelerini sergilediler. Sergi, proje danışmanlığını Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Mehmet KAYAKUŞ’un yaptığı 120 öğrencinin projesini sergilediği 3 kategorideydi.

Birinci kategoride geliştirilen yazılım projeleri sergilendi. Öğrenciler hazırladıkları web sitelerini ve masaüstü programlarını sergilediler. Hastane ve kütüphane otomasyon programı, okul öncesi web sitesi, bayanlar için web sitesi, şifalı bitkiler web sitesi, gibi birçok web sitesi sergilendi.

İkinci kategoride donanımsal projeler sergilendi. Öğrenciler uzaktan kontrollü akıllı ev sistemi, neme ve sıcaklığa duyarlı akıllı sera sulama sistemi, bahçelerden haşere ve fare kovan ultrasonik sistemi, mantarhaneler için ısı dengesini kontrol eden fan sistemi, ledlerle havaya yazı yazma gibi projelerini sergilediler.

Üçüncü kategoride ise robot projeleri sergilendi. Öğrencilerin geliştirdikleri çizgi izleyen robotlar sergilenerek kendi aralarında yarışma düzenlendi. Ayrıca sese ve ışığa duyarlı robotlar, telefon ile araba kontrolü gibi projelerde sergilendi.

Öğrencilerin geliştirdikleri projeler başta Korkuteli Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. M. Soner Balcıoğlu olmak üzere okul öğretim elemanları, personeli ve davetliler tarafından ilgiyle karşılandı. Projeyi gezenler öğrencileri çalışmalarından dolayı tebrik ederek başarılarının devamını dilediler.