Korkuteli MYO Kızılay Kan Bağış Kampanyası

Kızılay tarafından 05.11.2014 tarihinde Meslek Yüksekokulumuzda öğrenci ve akademik personelin katılımı ile kan bağış kampanyası düzenlenmiştir. Kızılay tarafından okulumuza gelen ekipler öncelikli olarak öğrenci ve çalışanları kan bağışının faydaları ve önemi konusunda bilgilendirdiler. Kan bağış ekibinde bulunan doktor tarafından öğrencilere “Kan üretilemeyen bir dokudur ve halen tek kaynağı sağlıklı bağışçılardır. Tek bir kişinin vermiş olduğu kan bağışı sayesinde ihtiyacı olan 3 kişinin faydalandığı ve hayatı kurtulduğu” bilgisi verildi.

Her dönem Meslek Yüksek Okulumuzda gerçekleşen kan bağış kampanyasına bu sene de öğrencilerimiz ve akademik personelimiz yoğun katılım gösterdi. Bağış kampanyasına Yüksekokul Müdürümüz Prof.Dr. Murat Soner BALCIOĞLU da destek vererek öğrencilerimize örnek oldu. Kan bağış kampanyasında görevli olan doktor ve hemşireler bağışçıların kanını almadan önce sağlık değerlerini kontrol ederek kan aldıklarını belirttiler.

Kan bağış kampanyası için 52 bağışçıdan kan alındığı açıklandı. Bu rakamın Akdeniz Üniversitesindeki Meslek Yüksekokullar içerisinde en yüksek bağışçı sayısı olduğu belirtildi.