Korkuteli Meslek Yüksekokulu Kongreye Katıldı

Meslek Yüksekokulumuzun Öğr. Gör. Mehmet KAYAKUŞ ile öğrenciler Zeynep ADAK ve Fatih YANAR Afyon Kocatepe Üniversitesi Sinanpaşa MYO tarafından düzenlenen kongreye katıldılar. 23-24 Mayıs 2014 tarihleri arasında bu yıl ikincisi düzenlenen Geleceğin Meslekleri ve Meslek Yüksekokullarının Durumu temalı “II. Ulusal Sinanpaşa MYO Kongresi”nde Akdeniz Üniversitesini temsil ettiler.

Bilgisayar Programcılığı öğrencisi Zeynep ADAK “Dikey Geçiş Sınavında (DGS) Bilgisayar Programcılığı Öğrencilerine Bilgisayar Mühendisliği Alanında Ayrılan Kontenjan Sorunu” isimli bildiriyi sundu. Bu çalışmada Bilgisayar Programcılığından mezun olan öğrencilerin eğitimlerini bir üst seviyeye taşımaları için girdikleri DGS sınavında karşılaştıkları kontenjan sorununu dile getirdi.

Fatih YANAR, bilgisayar programcılığından mezun olan öğrenciler Bilgisayar Mühendisliğine geçmek istediklerinde kontenjan sorunu ile karşılaştıklarını; DGS’de her 100 öğrenci için sadece 4 tane kontenjan ayrıldığını belirtti.

Öğrencilerimiz bu kongre sayesinde geleceğin mesleklerini tartıştılar ve Meslek Yüksekokullarının durumlarını ifade ettiler. Ayrıca öğrencileri birbirlerini tanıması, bir araya gelerek etkileşim sağlaması, ortak sorunları paylaşması ve çözüm üretmesi açısından faydalı bir deneyim oldu.