Elektronik Haberleşme Teknolojisi

e1

Elektronik Haberleşme Önlisans programı elektronik-haberleşme sektöründeki teknik eleman ihtiyacının karşılanmasını hedeflemektedir.

İki yıllık eğitim-öğrenimleri süresince öğrenciler,

•    Elektrik, elektronik devre ve bileşenlerinin temel ilke ve prensipleri
•    Analog ve sayısal elektronik
•    Bilgisayar donanımı
•    Mikroişlemciler
•    Sayısal haberleşme
•    Fiber optik ve uydu haberleşmesi

konularını öğrenmektedirler.

Mezun öğrencilerimiz elektronik haberleşme alanında hizmet veren kamu ve özel sektör kuruluşlarının teknik servis departmanlarında tekniker olarak çalışabilmektedir.

Programdan mezun olan öğrenciler üniversitelerin Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Havacılık Elektrik ve Elektroniği, Fizik, Kontrol Mühendisliği, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği, Meteoroloji Mühendisliği, Uçak Elektrik-Elektronik, Uzay Mühendisliği lisans programlarına Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile geçiş yapabilmektedir.

Bu programa henüz öğrenci alınmamaktadır.

ÖĞRETİM ELEMANLARI :

Öğr. Gör. Lütfiye Nurel ÖZDİNÇ POLAT